Wat kun je verwachten

De eerste behandeling begint met een voorgesprek. Het is voor mij van groot belang een beeld te krijgen van de klant om een massage zo goed mogelijk te kunnen geven. Heb je (pijn-)klachten of gebruik je medicijnen, dan graag eerst overleggen met de behandelend arts. Tijdens de massage gebruik ik warme massasageolie en lig je onder een grote doek. Deze wordt weggevouwen, daar waar gemasseerd wordt. 

Holistisch Energetische Massage

Holistisch komt van het Griekse woord “holos”, wat “volkomen” betekent. De Holistische massage is een lichaamsmassage, gericht op de geestelijke en de lichamelijke ontspanning en het afvoeren van (negatieve) energieën. Deze massage werkt door op het hele lichaam. Het masseren ontspant de spieren, bevordert de bloedsomloop en brengt het zenuwstelsel tot rust. De Energetische massage is afkomstig uit de Oosterse landen en is bedoeld om je energie weer te voelen en te laten stromen. Door de Holistische en de Energetische massage samen te voegen komt het lichaam weer in balans en zal de energie weer kunnen stromen.

Vlindermassage

Met zachte technieken op de rug worden organen, spieren en zenuwen gestimuleerd waardoor oude spanningen en blokkades kunnen loslaten. Door de transformatie kom je dichter bij jezelf, voel je je meer in balans en zo licht als een vlinder.

Intuïtieve Ontspanningsmassage

De intuïtieve massage is een combinatie van ontspanningsmassage, mogelijk aangevuld met een stukje dynamische- en polariteitsmassage om de energiestroom meer in balans te brengen.
De technieken van de ontspanningsmassage bestaan voornamelijk uit strijkingen, zowel met de handen als met de onderarmen, en knedingen. 
De behandeling wordt niet volgens een vast schema toegepast, maar met creativiteit en intuïtie. Het is een massage die aandacht heeft voor de mens als geheel, niet alleen aan het gedeelte dat eventueel problemen geeft.
De massagevormen die gebruikt worden, werken zowel op fysiek als energetisch niveau.
Deze massage combineert de massagetechnieken tot een vloeiend geheel, waarmee op een holistische wijze een ontspanningsmassage gegeven wordt, afgestemd op jouw behoefte van dat moment. Kortom een massage op maat!

Lomi Lomi Massage

Dit is een holistische massagevorm uit Hawaï. Het hele lichaam wordt gemasseerd met mooie, lange, vloeiende bewegingen, waarbij niet alleen met de handen, maar vooral ook met de onderarmen wordt gemasseerd. 
De bewegingen kunnen erg groot en omvattend zijn of klein. De bewegingen worden vaak vergeleken met de golven van de oceaan. Men gaat er daarbij vanuit dat de spanning in het lichaam als het ware wordt weggespoeld en de natuurlijke energiestroom in het lichaam gestimuleerd wordt. 
De massage heeft een diep ontspannend en helend effect. Een lomi lomi massage is bij uitstek geschikt voor mensen met stress, spanning en een moe gevoel. Deze massage richt zich op ontspanning en het terugkomen in een harmonisch natuurlijk ritme.

Chakra Massage

Deze massage brengt je in een diepe ontspanning en laat de energie door je hele lichaam stromen. Iedere chakra zorgt voor een ander gedeelte van het lichaam. Het zorgt voor minder of meer energie bij eigenschappen waar de gemasseerde te veel of te weinig van heeft. Kortom de chakra’s zorgen voor het psychisch en lichamelijk evenwicht.

Ayurvedische ontspanningsmassage

Ayur betekent leven en veda betekent kennis, een vijfduizend jaar oude traditionele Indiase geneeswijze.
De Ayurvedische massage stimuleert de doorbloeding en uitscheiding zodat afvalstoffen gemakkelijker via de huid en andere uitscheidingsorganen het lichaam kunnen verlaten.
Tijdens deze Ayurvedische massage wordt gebruik gemaakt van een grote hoeveelheid warme massage olie. Dit wordt deels door het lichaam opgenomen en zorgt voor de inwendige reiniging.
De massage bestaat uit zachte, vloeiende, ritmische bewegingen met de hele handpalm die bedoeld zijn om lichaam en geest samen te laten smelten en de olie in te laten werken in het lichaam.
Tijdens de massage worden meerdere energieknooppunten gemasseerd.

Hotstone Massage

De Hotstone Massage is een combinatie van klassieke ontspanningsmassage met warme olie en massage met warme stenen. Deze massagevorm is afkomstig van de Indianen. Verwarmde lavastenen worden daarbij gebruikt om het lichaam te masseren. Deze stenen houden de warmte lang vast en hebben daardoor een gunstige uitwerking bij chronische pijn en helpt bij ontspannen. Door de combinatie van warme stenen en de beweging met de stenen is het mogelijk om dieper gelegen weefsel te behandelen. Een Hotstone Massage zorgt voor ontspanning tot op het diepste niveau. Het ondersteunt en herstelt het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.Bij een buitentemperatuur van 24 graden en hoger wordt deze massage niet gegeven.

Chinese voetmassage

Deze massage is gebaseerd op de oude originele Chinese voetmassage principes.
De Chinezen passen voetmassages al bijna 4000 jaar toe. Ze gebruiken deze massages om tot op hoge leeftijd vitaal te blijven en hun gezondheid te behouden of, als er klachten zijn, deze te verminderen of te verhelpen.
Voor aanvang van de massage ontvang je een kruidenbad voor de voeten. De speciale Chinese kruiden zetten het ontgiften in gang en verminderen spier- en gewrichtsklachten.
Zowel de zones op de voeten als de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën worden gemasseerd. De combinatie van deze systemen maakt deze massage tot een ongekende weldaad.
Lichaam en geest komen volledig tot rust en de energiedoorstroming in het lichaam wordt gestimuleerd. Na afloop voel je je ontspannen, fit en vitaal.

Rug, nek- en schoudermassage

De rug, nek- en schoudermassage is uitermate geschikt om stress-gerelateerde spierpijn of spierpijn die voortkomt uit foutieve lichaamshouding en zware inspanning te behandelen. Door de massage worden spierknopen weggewerkt en afvalstoffen afgevoerd. Verharde spieren worden soepel en de beweeglijkheid wordt bevorderd.

Hoofdpijnmassage

Een hoofdpijnmassage zorgt voor ontspanning en geeft verlichting. Bij deze massage worden de spieren van de schouders en nek losgemaakt. Ook de slapen, het gezicht, de schedelrand en het hoofd worden gemasseerd. Door bepaalde drukpunten ervaar je vermindering van de klachten.